duminică, 1 martie 2015

Horoscop egiptean



Ce ziceti de asta?





Horoscopul Ogdoad: Cei 8 zei protectori din Hermopolis



In mitologia egipteana, Ogdoad desemneaza 8 zeitati primare venerate in Hermopolis timp de 3 dinastii, incepand cu 2686 pana in 2134 I.Hr. Acestia formau 4 cupluri si erau asociati cu cele patru stari fundamentale are existentei.
Riturile in cinstea acestora au aparut pe teritoriul egiptean cu mult inainte de venerarea lui Ra, zeul soare. De altfel, se crede ca cele 4 cupluri primordiale au ridicat impreuna oul din care s-a nascut acesta.
In cea mai veche dintre legende, se spune ca din apele haosului de la inceputul lumii, cei 8 zei au ridicat o colina iar pe aceasta colina a fost lasat un ou de catre o pasare sacra, uneori considerata gasca, alteori un ibis. Din acesta s-ar fi nascut marele zeu Ra. Mult mai tarziu, atunci cand imaginile lui Ra si ale lui Atum s-au contopit, a aparut credinta ca el a iesit dintr-un boboc de lotus albastru.
Fiecare dintre cele 4 cupluri primordiale are in stapanire o forta primara, asociata uneori cu cele 4 elemente naturale. Mai tarziu, prin extrapolare, au fost asociati uneori cu zodiile pe care le folosim astazi, in functie de aceste elemente. Prin urmare, fiecare dintre semnele zodiacale beneficiaza de protectia cosmica a doi dintre cei 8 zei venerati la Hermopolis.

1. Zeii egipteni Nun si Naunet – Zodii de apa: Rac, Scorpion, Pesti

Asa cum este descrisa geneza universului in mitul Ogdoad, Nu se traduce prin abis. In timp ce aspectul feminin – Naunet - este reprezentat cu cap de sapre, latura masculina este reprezentata cu cap de broasa. In orice caz, primul dintre cuplurile primordiale stapanea apele nesfarsite din care s-a ridicat nu doar zeul Ra ci intregul cosmos.
In zodiacul european, acestia vegheaza asupra zodiilor acvatice, asociate de regula cu latura emotionala si cu sufletul. De altfel, Racii, Scorpionii si Pestii se lasa manati in primul rand de sentimente. Intreaga lume a acestor nativi este construita pe baza starii sufletesti.
Racii sunt cei mai instabili dintre nativi dar acest lucru nu este influentat doar de elementul care ii anima, ci si de influenta pe care o primesc de la Luna, astrul care ii guvenreaza. In functie de fazele acesteia, cei nascuti in Rac isi schimba deseori si starile sufletesti. De altfel, nu sunt putini nativii care se plang de insomnii sau stari de agitatie atunci cand Luna ajunge in faza maxima.
Scorpionii sunt cei mai misteriosi dintre nativii elementului apa. Ei se inconjoara cu un soi de bula energetica prin care filtreaza nu doar sentimentele pe care le trimit catre ceilalti, ci si sentimentele celorlalti catre ei. Este un mecanism excelent de protectie, chiar daca multi dintre Scorpioni nu sunt constienti de acesta. Una dintre marile calitati ale celor nascuti sub acest semn este faptul ca vor reusi sa tina in echilibru laturile emotionale cu cele intelectuale. Cu alte cuvinte, acestia sunt nativii care iau cele mai multe dintre decizii atat cu inima cat si cu mintea.
Pestii sunt cei mai buni exponenti ai laturii emotionale in ceea ce priveste semnele de apa. Ei se afla mereu in cautarea dragostei si nu se simt impliniti daca nu iubesc. Si au multa iubire de daruit, chiar daca reusesc uneori sa poarte in public masti reci si distante. Au firi romantice si tanjesc dupa un partener cu o structura sufleteasca asemanatoare cu a lor.

2. Zeii egipteni Kek si Keket – Zodii de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

In mod traditional, cel de-al doilea cuplu mistic este asociat cu intunericul, haosul si necunoscutul. Pe de cealalta parte, in cosmogonie, lumea concreta si tangibila s-a nascut din haos si de aici asocierea dintre Kek si Keket cu elementul pamant. In plus, fiecare dintre cele 3 zodii reprezentative are o latura ascunsa, intunecata, pe care o arata doar oamenilor extrem de apropiati. Tocmai de aceea, cei mai multi dintre acesti nativi au firi introvertite.
Cei nascuti sub semnul Taurului sunt persoane echilibrate care stiu cum sa impace aspectele financiare ale vietii cu cele sentimentale. De asemenea, dau dovada de foarte multa prudenta, indiferent ca e vorba de alegerea unui partener de viata sau de alegerea unei noi cariere. Unii dintre ei sunt foarte, foarte introvertiti, care au suflete delicate si spirite nobile fiind, prin urmare, cu atat mai valorosi pentru cei din jurul lor.
Nativii in Fecioara sunt oameni extrem de bine organizati si sunt stapanii propriului destin. Isi fac planuri si chibzuiesc atent fiecare pas pe care urmeaza sa il faca. Nu sunt neaparat egoisti insa stiu exact cat valoreaza si nu se simt vinovati atunci cand se pun pe ei in capul listei de prioritati. Au talentul de a spune lucrurilor pe nume, fara ascunzisuri si metafore. Chiar daca nu sunt cei mai romantici oameni din lume, sunt parteneri stabili si de incredere.
Cei nacuti in Capricorn sunt cei carora li se potriveste cel mai bine asocierea cu intunericul primordial. Acest lucru nu se traduce prin rautate sau malitiozitate. Mai degraba, poti spune despre ei ca isi ascund foarte bine sentimentele. Atat de bine incat nu si le recunosc de multe ori nici ei.
Au o anumita mandrie tipica si standarde foarte inalte pe care le vor atinge indiferent de preturile platite. Din fericire pentru ei, au suficient echilibru emotional incat sa isi asume responsabilitati mari si pot face fata cu brio greutatilor vietii mult mai bine decat alte semne din zodiac.

3. Zeii egipteni Amun si Amaunet –Zodii de aer: Gemeni, Balanta, Varsator

Amun si Amaunet sunt cuplul primordial care detin forta invizibila. Prin urmare, de cele mai multe ori, ei sunt asociati cu aerul si, implicit, semnele zodiacale dominate de acest element. Trasatura de legatura principala dintre Gemeni, Balanta si Varsator este modul in care fiecare dintre nativii acestor zodii stiu sa isi valorifice potentialul intelectual.
 
Gemenii sunt cele mai comunicative zodii. Asta nu inseamna ca spun intotdeauna ce gandesc. De multe ori, au obiceiul sa spuna ceea ce vrea interlocutorul sa auda, cu atat mai mult cu cat acest lucru le aduce un anumit avantaj.
Sa nu uitam ca acesti nativi sunt patronati si de Mercur, zeul negocierii, al calatorilor si al hotiei. Influenta acestuia se face simtita mai ales in situatiile tensionate, atunci cand Gemenii trebuie sa isi puna in joc toata puterea de convingere si de negociere pentru a iesi basma curata. Sunt oameni creativi, cu multa imaginatie, trasaturi care ii vor ajuta foarte mult sa evolueze in cariera. In dragoste, sunt surprinzator de realisti si inteleg mai multe decat lasa de vazut la prima impresie.
Balantele sunt oameni nascuti pentru arta, frumusete si originalitate. Au simturi estetice aparte iar acest lucru se reflecta in personalitatile lor. Chiar daca tin de multe ori la eticheta si au, din cand in cand, maniere exagerate, Balantele sunt suflete calde, impaciuitoare si generoase. De fapt, uneori pot face acte atat de mari de caritate incat ajung in sapa de lemn insa vor avea parte de o satisfactie sufleteasca greu de inteles de alte zodii.
Varsatorii sunt oameni ai viitorului. Au puterea sa il intrevada si se spune ca multi dintre ei sunt dotati cu darul clarviziunii. In mod paradoxal, sunt persoane foarte realiste si au un talent nativ pentru a jongla cu cifre, bani sau date abstracte.
Acesta este sustinut si de creativitate, calitate care le ofera perspective complet noi asupra unor situatii, perspective pe care alti nativi nu le-ar lua in calcul. In dragoste, sunt dispusi sa experimenteze orice insa in momentul in care isi gasesc un partener stabil, cei mai multi dintre ei sunt foarte fideli.


4.Zeii egipteni Heh si Hehet –Zodii de foc: Berbec, Leu, Sagetator

In cele din urma, ultimul dintre cele 4 cupluri primordiale din Hermopolis este asociat cu infinitul. De altfel, Heh, precum si varianta feminina se traduce chiar prin eternitate. Legatura dintre foc si nesfarsire provine din credinta multor culturi ca intregul univers are o existena ciclica si fiecare dintre acestea se va termina intr-un parjol, doar pentru a renaste apoi din cenusa, asa cum se intampla si in mitul pasarii Phoenix. Prin urmare, Heh si Hehet sunt patronii celor 3 semne de foc: Berbec, Leu si Sagetator, semne unite de latura spirituala puternic dezvoltata.
Dintre cele 3 zodii, Berbecii fac o usoara nota discordanta. Ei nu sunt atat de axati pe spiritualitate precum sunt celelalte doua. Acest lucru nu ii face superficiali. Mai degraba, Berbecii tin cumva ascunsa afinitatea lor pentru acest domeniu.
Au, totusi, setea caracteristica de cunoastere si vor invata toata viata. Nu sunt lipsiti de ambitie si nici de carisma. De aceea, vor avea numerosi parteneri pana cand isi vor gasi sufletul pereche. Gusta viata din plin, in doze mari si simt nevoia sa traiasca mult, tot si cat se poate de repede, la intensitate maxima.
Nativii in Leu au personalitati foarte puternice si sunt oameni foarte orgoliosi. Chiar si asa, mandria nu le sta rau deloc. Isi fac prieteni cu usurinta si au fete foarte expresie. De regula, daca ajungi sa ii cunosti un pic, reusesti sa le citesti sentimentele in ochi.
Pun foarte multa pasiune in tot ce fac, in mod special atunci cand vine vorba de relatii amoroase. Nu cauta neaparat dragostea insa o vor gasi in cele mai neasteptate momente. Pana atunci,se vor multumi cu legaturile pasionale si cu oamenii interesanti pe care ii vor primi in vietile lor.
Cei nascuti in Sagetator dovedesc cea mai vadita inclinatie catre latura sentimentala. Au firi contemplative, meditative si sunt atrasi de domeniile care ii stimuleaza mai degraba sa ridice noi si noi intrebari decat sa obtina raspunsuri seci, matematice.
Sunt destul de precauti in dragoste si de foarte multe ori, nu apare prea sus pe lista lor de prioritati. Ei se vor indragosti cu adevarat doar de persoane care au intelecte pe masura lor si care stiu sa respecte nevoia de independenta.

Citeste: http://horoscop.kudika.ro/articole/37517/horoscopul-egiptean-ogdoad.html#ixzz3Px598Wp0 

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.roClickLink.ro