miercuri, 15 iunie 2022

FARMA UCICASA

 Aici articolul in limba romana cu dovezile:

MINISTERUL RUS AL APĂRĂRII NUMEȘTE ȘEFUL LABORATOARELOR BIOLOGICE DIN UCRAINA FINANȚATE DE PENTAGON ȘI PUBLICĂ DOCUMENTE ORIGINALE

De Ilya Tsukanov – Săptămâna trecută, armata rusă a început să dezvăluie amploarea rețelei de laboratoare biologice finanțate de Pentagon din Ucraina. Funcționarii americani și mass-media au respins inițial aceste dezvăluiri drept „dezinformare rusă”, dar au fost forțați să corecteze narațiunea după ce subsecretarul de stat Nuland a recunoscut că astfel de laboratoare există de fapt.

Ministerul rus al Apărării a publicat noi detalii despre laboratoarele biologice finanțate de armata americană care operează în Ucraina, incluzând o parte din documentația originală. Ministerul Apărării a dezvăluit, de asemenea, că Joanna Wintrol, un funcționar de legătură al Agenției SUA pentru Reducerea Amenințărilor la Apărare din cadrul Ambasadei SUA la Kiev, a fost una dintre persoanele responsabile cu programul.

Comentând o lucrare publicată la o prezentare de joi, șeful Trupelor de Apărare Radiologică, Chimică și Biologică a RusieiIgor Kirillov, a subliniat un document din 6 martie 2015, despre care a spus că a confirmat fără nicio îndoială că erau create componentele de arme biologice în Ucraina cu participarea și finanțarea directă a SUA.

„O analiză a informațiilor primite sugerează că specialiștii ucraineni nu au fost conștienți de riscurile potențiale ce implică transferul de biomateriale și că acestea sunt, în esență, utilizate și menținute la întuneric și nu au nicio idee reală despre adevăratele obiective ale investigației în curs”, a declarat Kirillov într-o sesiune informativă la Moscova.

Kirillov a făcut lumină asupra unui proiect important evaluat la zeci de milioane de dolari și la care au participat cele mai bune biolaboratoare din Ucraina. Cercetarea, cunoscută sub denumirea de Proiectul UP-8, a „vizat studierea agenților patogeni ai febrei hemoragice Crimeea-Congo, a leptospirozei și a hantavirușilor”, a spus șeful Trupelor de Apărare a RCB. „Nu este o coincidență” faptul că instalația din Ucraina a fost aleasă de DTRA și de contractorul Black & Veatch pentru a conduce proiectul, a spus oficialul, având în vedere că acești agenți patogeni au puncte fierbinți naturale atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia.

„Folosirea sa poate fi deghizată ca un focar natural de boli. Prin urmare, acest proiect concret a primit finanțare suplimentară, iar termenele limită pentru implementarea lui au fost prelungite”, a spus Kirillov.

Ministerul Apărării a estimat că laboratoarele de la Kiev, Odesa, Lvov și Harkov au primit finanțare de 32 milioane de dolari pentru proiectul UP-8.

Proiect P-782

Biolaboratoarele ucrainene au fost de asemenea principalii executanți ai Proiectului P-782, în care a fost investigată transmiterea bolilor prin lilieci. O analiză a documentelor de la Trupele Ruse de Apărare a arătat că investigația Pentagonului se desfășoară cel puțin din 2009 sub directa supraveghere a specialiștilor americani, iar lucrările în acest domeniu s-au desfășurat și prin diverse proiecte conexe, cunoscute sub numele de P. -382, P-444 și P-568.

Kirillov a spus că Pentagonul a investit 1,6 milioane dolari în această investigație, care ar fi fost efectuată într-un laborator din Harkov, nord-estul Ucrainei, și în Centrul Lugar din Tbilisi (Georgia).

„Unul dintre comisarii acestei activități a fost șefa DRA, Joanna Wintrol. Poate ar trebui să vorbească cu jurnaliştii.” a sugerat Kirillov.

Funcționarul a spus că documentele arată că Pentagonul a început investigația legată de agentul patogen al liliecilor în octombrie 2019, în ajunul declanșării pandemiei de coronavirus.

Funcționarul s-a referit de asemenea la informațiile obținute din documentele primite de la Institutul de Medicină Veterinară Harkov cu privire la utilizarea păsărilor migratoare sălbatice ca vectori pentru transmiterea unei forme foarte patogenice de gripă aviară. Această cercetare, a spus el, a inclus un studiu al condițiilor în care procesele de transmitere a virusului ar putea deveni incontrolabile, pentru a provoca pagube economice și a crea riscuri pentru siguranța alimentelor.

Același laborator din Harkov, a spus el, a fost implicat în colectarea tulpinilor de gripă aviară cu potențial epidemic ridicat, inclusiv tulpini capabile să depășească bariera interspecie.

Kirillov de asemenea a informat că Ministerul Apărării deține informații că biolaboratoarele ucrainene continuă să distrugă biomaterialele și documentarea cercetărilor lor asupra virușilor periculoși, conform instrucțiunilor transmise luna trecută de ministrul ucrainean al Sănătății.

„Continuăm să primim informații despre încercările de distrugere a biomaterialelor și documentației în laboratoarele ucrainene. Cunoaștem că în timpul acestor activități de lichidare la Laboratorul de Medicină Veterinară din localitatea Khlebodarskoye [regiunea Odesa] cetățenilor ucraineni care lucrează în laborator nici măcar nu li sa permis să intre în clădire”, a spus el.

„Acest laborator cooperează cu Institutul de Cercetare Anticiumă Mechnikov din Odessa, care efectuează cercetări asupra ciumei, antraxului, holerei, tularemiei și arbovirușilor”, a spus Kirillov.

Distrugerea urgentă a documentelor a avut loc de asemenea într-un laborator din orașul Herson. În acel caz, a speculat Kirillov, „unul dintre motivele grabei ar fi putut fi ascunderea informațiilor despre focarul de dirofilariosis, o boală transmisă de țânțari, care a avut loc la Herson în 2018”.

„Întrebarea care se pune este de ce au fost detectate patru cazuri de infecție în februarie, ceea ce nu este tipic dat fiind ciclul de viață al acestor insecte. În aprilie 2018, reprezentanții Pentagonului au vizitat unități sanitare locale, unde au aflat rezultatele unei investigații epidemiologice și au copiat fișele medicale”, a spus funcționarul.

Nu au fost găsite dovezi documentare legate de focar în laboratorul din Herson, ceea ce sugerează că acesta a fost curățat pentru a preveni căderea în mâinile specialiștilor ruși”, a spus Kirillov.

Ser expres

Kirillov a extins, de asemenea, acuzațiile făcute anterior de Ministerul Apărării cu privire la trimiterea probelor de ser de la pacienții ucraineni în străinătate, invocând documente despre transferul a 5.000 probe la Centrul Lugar și indicii că alte 773 de probe au fost trimise la un laborator de referință din Marea Britanie. Ministerul Apărării a publicat o factură pentru mostre.

Implicații

Comentând implicațiile pentru securitatea operațiunilor biolaboratoarelor ucrainene finanțate de SUA în regiune, Kirillov a spus că moartea în 2018 a peste 70 de locuitori ai așezării Peski din Republica Populară Donețk din cauza tulpinilor de tuberculoză rezistente la medicamente împotriva poate fi asociată cu activitățile unuia dintre aceste laboratoare, cu eliberarea accidentală sau deliberată de agenți patogeni.

El a acuzat Statele Unite și Ucraina că au tăcut în fața Națiunilor Unite cu privire la cercetările efectuate în biolaboratoarele ucrainene, în ciuda normelor Convenției privind Armele Biologice care impun țărilor membre să prezinte informații detaliate cu privire la activitățile lor biologice.

Mă refer la măsurile de încredere, care sunt publicate cu scopul de a supraveghea aplicarea Convenției. Din 2016, când au început să fie realizate proiectele pe care le-am numit… Statele Unite și Ucraina au păstrat în mod deliberat tăcerea despre această activitate în rapoartele internaționale, datorită orientării sale clare militaro-biologice. Acest secretism este un alt motiv ca să ne oprim și să ne gândim la obiectivele pe care Pentagonul le urmărește în Ucraina”, a sugerat Kirillov.

El a sugerat că, în esență, externalizarea de către Washington a activităților sale biologice militare către țări terțe servește ca mijloc de eludare a obligațiilor sale internaționale prin procură. „Nici activitatea actuală nu este nouă, a subliniat Kirillov, arătând, de exemplu, recunoașterea surprinzătoare a președintelui Barack Obama în 2010 că Statele Unite au infectat în mod deliberat cetățenii din Guatemala cu agenți patogeni de sifilis și gonoree în anii 1940.

Armata rusă a început să dezvăluie detalii despre amploarea și nivelul atins al rețelei de biolaboratoare finanțate de SUA din Ucraina săptămâna trecută. Funcționarii americani și mass-media au respins imediat informațiile Ministerului Apărării drept propagandă și dezinformare rusă, publicând articole și verificări ale faptelor în acest sens.

Acești funcționari și instituții de presă au fost puși în dificultate pe 7 martie, când secretarul adjunct de stat Victoria Nuland a declarat parlamentarilor că „instalații de cercetare biologică” funcționează de fapt în Ucraina.

Nuland a spus că Statele Unite sunt „destul de îngrijorate” de posibilitatea ca trupele ruse să preia aceste laboratoare, spunând că Washingtonul „lucrează cu ucrainenii la modul în care pot împiedica ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să intre în domeniul public, să cadă în mâinile forțelor ruse dacă se apropie.”

Ministerul rus al Apărării a continuat să ofere informații suplimentare cu privire la funcționarea acestor instalații în zilele posterioare.

Un comentariu:

Liliana spunea...

Adevarul iese la iveala!

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.roClickLink.ro